Performa

2017 :: Az Eszterházy Károly Egyetem Performa c, filozófiai on-line folyórirata

Performa

Az Eszterházy Károly Egyetem Performa c, filozófiai on-line folyórirata, 2017

 Ez a site az Eszterházy Károly Egyetem filozófiai on-line folyóirata számára készült. Az egyetem Performativitás kutatócsoportja filozófiai publikációkat jelentet meg benne.

A site tervezésében a legnagyobb kihívás a publikációk megfelelő tipográfiai minőségben való megjelenítése volt. A filozófiai publikációk tipográfiailag összetettek, amire a jelenlegi böngészők nincsenek felkészítve. A probléma másik fele a publikációk szerkesztése volt. Rengeteg WYSWIG HTML szerkesztő létezik, de nem találtam olyat, ami megfelelő minőségben képes lett volna a szövegek szerkesztésére.

Végül egy új megoldás mellett döntöttem. A publikációk megjelenítését egy javascriptben fejlesztett open source e-könyv olvasók számára fejlesztett szoftverre bíztam. (epub.js) A könyvolvasó szoftveren végeztem némi módosítást, a lábjegyzetek interaktív megjelenítését és az elválasztó engine beillesztését. A könyvolvasó szoftver epub formátumú kiadványokat jelenít meg, így a szerkesztés kérdése is megoldódott. A tényleges kiadványszerkesztés InDesign-ban készül, amiből az online publikációt epub formátumban ki lehet exportálni, és az epub állományok feltölthetőek a site-ot meghajtó Exxite CMS-be.

Peforma címlap
1

Peforma címlap

Performa cikk olvasó
2

Performa cikk olvasó

Asztali böngésző

Performa cikk olvasó
3

Performa cikk olvasó

Tablet

Performa cikk olvasó
4

Performa cikk olvasó

Mobiltelefon